måndag 28 mars 2011

Tur och otur

Jag har vunnit en biljett till syfestivalen i Jönköping i Stickameras tävling! Hurra! Maken och barnen får nog gå på nåt lekland när jag frotterar mig med tyg och garner :)

Härom dagen fick jag en hel kasse med garner av en bekant också - jättefina garner. Bland annat 600 gram av ett rött bomullsgarn som jag nu funderar på att förvandla till en kofta med luva + duffelknappar till yngsta dottern.


Det var en hel del smånystan också som kanske vill bli sockar. Eller amigurumis? Jag är så lycklig, tur flera gånger i rad!Jag har stickat och stickat på dotterns sommartop. Och nu börjar jag faktiskt se ljuset i tunneln - det är bara en pytteliten bit kvar att sticka på kroppen, och sedan ska jag förstås sticka små ärmar också. Lidl-garnet var dock av väldigt blandad kvalitet. Vissa nystan har varit helt OK medan andra nystan har drivit mig till vansinne med otaliga knutar. Blä. Statusen just nu på tröjan är:I veckan kom också ett paket med virknålar jag beställt. I "carbonized bamboo", en mörkare bambu. Karboniserad...? Hm. Jag ska inte våga mig på en översättning kanske. Jag tror att man hettar upp bambun på nåt sätt. Nålarna är jättefina i alla fall, och sköna att hålla i. Och självklart blev jag tvungen att testa dem när de damp ner i brevlådan. Som tur var hade jag just hittat en hel påse med sidenband här hemma också, ca 0,5 cm breda. De fick bli en improviserad liten förvaringskorg till smink.


Och oturen, då? Äldsta dottern slapp kräksjukan. Men fick halsfluss istället... Suck. 40,5 graders feber en hel dag utan att vi kunde få ner febern. Och jätteont i halsen. Det vara bara att ringa doktorn och få en diagnos. 2 tabletter kåvepenin 3 gånger om dagen i tio dagar blev domen. Och ingen skola förrän på onsdag, eftersom hon smittar.  Ja, ja... bara alla är friska till helgen när syfestivalen är så blir jag nöjd...

4 kommentarer:

 1. Fina garner har du fått - rött, rött, rött - snygga projekt kommer att stickas här!
  ha det skönt!

  SvaraRadera
 2. Vilken tur, att vinna biljett till syfestivalen. Jag har inte brytt mej om att täval, tänker åka ändå tillsammans med min stora E. Hon och jag ska ha en lördag tillsammans och bra klappa garn, titta på öärlor, knappar och annat. Sen var det det där med oturen. För det har ni verkligen med sjukdomar hit och dit. Hoppas att alla är friska så att ni kan åka iväg på syfestival.

  SvaraRadera
 3. Roligt att få en massa garner. Synd om dottern som är sjuk hoppas hon blir bra till helgen.

  SvaraRadera