söndag 20 mars 2011

Min första kofta

Äntligen har det hänt - dottern har slutat kräkas (eller rättare sagt: hon har inte kräkts på hela natten och inte på hela förmiddagen) och min första kofta är färdigstickad! Koftan blev ju sådär... jag hade nog hellre velat ha lite lösare passform i ärmen, men jag ska tvätta och blocka den hårt sedan, så kanske det löser sig?


Knapparna kommer från min farmors lager. När min farfar gick bort hittade vi en låda gamla knappar som farmor sparat, och då fick jag dem. Färgen blev inte riktigt rätt på bilden - knapparna är mer mjölkchokladbruna med svarta rutor på.

Hur som helst är koftan riktigt, riktigt varm och gosig. Den är stickad med Araucania Limari och sticka 10. Och det gav mersmak! Fast nästa vuxenkofta får bli i ett tunnare garn. Snart är det väl vår... eller?Ska försöka återkomma med en bild av koftan när den är tvättad och blockad. En före/efter-bild kanske? Jag hoppas kunna snygga till den lite vid blockningen i alla fall.

Och nästa projekt? Jag har sneglat mycket på det här mönstret på Ravelry till yngsta dottern. Jag köpte ju billigt bomullsgarn på Lidl (i Hallunda, när jag hälsade på pappa) som jag tänkte kunde passa till en sån tröja.

10 kommentarer:

 1. Visst är det något speciellt med den första egna koftan? Jag blev klar med min i november. Sedan dess har jag planerat en till, men har fortfarande inte börjat på den.
  Ser fram emot att få se en vårig/somrig variant också.

  Och skönt att dottern får behålla maten nu. Finns inget värre än kräksjuka (tror jag). Hoppas nu bara att ni andra klarar er.

  SvaraRadera
 2. Skönt att lilla dottern mår bättre, inget roligt att vara sjuk. Koftan blev jättebra men jag håller med om att den ser lite snäv ut i ärmarna. Kan vara en "känsla" bara men jag vill inte heller ha snäva ärmar. Lycka till med ditt nästa projekt, mycket söt klänning/tunika, jag var inne på ravelry och tittade. Kram sytanten

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Vita koftor blir extra snygga :D

  SvaraRadera
 4. Jättefin kofta! Jag tycker den ser ut att sitta perfekt!
  Skönt att det har vänt för lilla tösen...
  /Ann-Britt

  SvaraRadera
 5. Grattis till din första kofta. Nu kommer det bli flera! Toppen på Ravelry var jättesöt. Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Så skönt att dottern mår bättre! Magsjuka är verkligen inte roligt och hon fick det ju rejält!! Stackars liten.
  Koftan ser riktigt mysig och varm ut! :-)

  SvaraRadera
 7. Den blev jättefin din första kofta :) Tror det du tänker sticka till "minstingen" också blir tjusig :) Skönt också att hon mår bättre. Kram på dig!

  SvaraRadera
 8. Jag tycker den ser riktigt snygg ut redan!

  SvaraRadera
 9. Koftan blev jätte snygg! Och projektet till dottern ser fint ut. Väntar på resultatet:)

  SvaraRadera