torsdag 10 mars 2011

Blev de för små nu?

Jag kan inte låta bli att fundera över om pappas sockar blev för korta i foten nu... hoppas att de passar. Ska posta dem i eftermiddag. Till fotograferingen försökte jag få dem att se någorlunda lagom stora ut på mig, men nog syns det lite grand att de är för stora... De fastnade på bild i alla fall.


De senaste dagarna har jag läst på flera bloggar om lappsömnad. Det var länge sedan jag sydde nåt lapptäcke nu!  ... och så börjar det såklart klia i sy-lapptäcke-nerven på mig. Nu är det dock väldigt många projekt på gång samtidigt känner jag, så jag måste slå mig själv lite på fingrarna för att låta bli symaskinen.

Det senaste lapptäcket jag sydde var ett mystäcke till mellandottern. Både hon och jag är oerhört förtjusta i paisleymönster, och jag hittade oanade mängder med paisleymönstrat i tygskåpet när hennes lapptäcke skulle designas. Det är tyg från gamla sängkläder, tröjor, kjolar och gardiner vi använt. Bland annat.



Det är inte fullt så stort som ett sovtäcke, utan mer barnstorlek. Passar bra att ha i soffan en kall vinterkväll när man tittar på film. Nästa bild är inget under av fotokonst, men visar storleken på täcket i alla fall. Det är fotograferat på en dagbädd 90x200 cm.



Åh, vad sugen jag blir på att gå en sväng till tygskåpet nu... Nej, nej låt bli! Suck...

4 kommentarer:

 1. Jättefint täcke!! Jag har också gjort ett men jag hängde det på väggen.

  SvaraRadera
 2. Vill också!!
  Jättefina täcken!
  /Ann-Britt

  SvaraRadera
 3. Jättefint täcke, så skulle jag vilja kunna sy, men symaskinen o jag vill inte samma grejer, tyvärr.

  SvaraRadera