söndag 6 mars 2011

Stockholmsresa och rymdfarare

Nu är jag tillbaka i den småländska myllan. Eller... i den småländska kylan, kanske. Stockholm var trevligt som vanligt - alltid roligt att träffa pappa. Vi pratade, fikade och promenerade. På lördagen var vi på Tekniska muséet och såg utställningen NASA - a human adventure. Det var fantastiskt roligt att få se hur rymddräkter och rymdkapslar ser ut, och hur de har sett ut förr. Se den om du är i Stockholm!Mer info om den resande NASA-utställningen hittar du på http://ahumanadventure.com/ .

I övrigt bjöd helgen också på ett släktkalas med roliga gäster och god mat. Mina hemstickade/virkade presenter blev uppskattade. Baskern var perfekt i storlek! Detsamma går tyvärr inte att säga om strumporna jag stickar till pappa. För det första hann jag inte klart båda innan jag kom till Stockholm, och för det andra blev de ungefär 1,5 cm för långa. Så de fick åka med på hemresan igen. Ska sticka tån lite annorlunda på strumpa nummer två, och om den ser bättre ut repar jag upp tå nummer ett och gör om den.

Ett snabb-besök på Lidl resulterade i 6 nystan billigt bomullsgarn. Tänkte att det kunde bli nån barnkofta av det, kanske... Jag älskar färgen på garnet. Lilamelerat får mig att må bra :)


6 kommentarer:

 1. Trevligt att du bor i småland, var någonstans? Jag bor på höglandet, nära Nässjö närmare bestämt. Borta bra men hemma bäst, eller? Faktum är att jag skulle vilja emigrera just nu till ett varmare land, det vore så skönt...

  SvaraRadera
 2. Vad synd att strumporna inte satt som de skulle men du verkar annars ha gjort mkt kul och det andra blev ju bra!

  SvaraRadera
 3. En riktig energikick alltså. Det behöver man ibland faktiskt.
  Kul med lita andra grejer än bara gå på stan. Jag gillar också museum, men nu har det varit länge sedan jag var på nån tyvärr. Får väl skärpa till mig lite och komma iväg o titta på nått snart.

  SvaraRadera
 4. Roligt med släktkalas! Du gör ju snart om sockarna.

  SvaraRadera
 5. Vad kul att du ville vara med i min tävling! Nu hoppas vi på tur hos varandra! ;)

  SvaraRadera
 6. Shelburnevantarna är snabbstickade eftersom det är så tjockt garn och mönstret är lätt.

  SvaraRadera