måndag 28 februari 2011

Nytt likadant + plastpåsegarn

På fredag ska jag åka med tåget till Stockholm och hälsa på min pappa. Jag tar lite semester från familjen och åker iväg själv över helgen. Ibland måste man ladda batterierna lite på egen hand... Särskilt när man som jag är hemma på heltid. Jag tänkte ge ett par sockar till pappa för att han alltid är så snäll och för att han är världens bästa pappa. Jag måste bara sticka dem först... :)


De blir likadana som föregående presentsockar, fast i grått 7-bröder garn. Och så gör jag dem bredare. Hoppas nu bara jag hinner få dem klara innan jag anländer till Stockholm. Jag får väl maratonsticka på tåget i några timmar om det blir kris.

Igår kväll klippte jag sönder några plastpåsar enligt samma princip jag klippte i t-shirtar. Jag gjorde alltså plastpåse-garn. Det var lite klurigt att virka i det, men roligt. Jag vågade mig på att virka en rund form den här gången. Det ska bli en rund korg tänkte jag. Kanske till barnen?


Nu när jag vet att det funkar tänkte jag försöka rota fram lite snyggare plastpåsar och göra en mer färgkoordinerad korg nästa gång. Och så har jag förresten börjat sticka på en provlapp till ett lite större projekt. När ska jag hinna allt? Och varför är det så kul att börja på nya projekt innan de gamla är klara?? 

5 kommentarer:

 1. Kul! Är inne på samma spår som du, virkar av gamla kläder och håller även på att samlar plastpåsar. Jag sparar bara de färgglada och tänkte virka en shoppingbag så småningom när jag får tid.

  SvaraRadera
 2. Ställer mig samma fråga!
  Lycka till med strumporna.

  SvaraRadera
 3. Hej, kikar tillbaka :) Det är roligt att börja nya projekt innan de gamla är klara för då har man något att fortsätta med när det ena är klart! Eller så är det bara för att man helt enkelt inte kan hålla sig och bara måste se om en idé funkar.

  SvaraRadera
 4. Ja du, varför är det så? :-) Och varför är det så roligt att leta nya projekt så man glömmer lägga lite tid på det man redan håller på med? Men det är skönt att man inte är ensam om att göra så i alla fall! Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Skönt med lite egen tid det behöver man ibland.
  Vilka idéer du kommer på, virka av kläder och plastpåsar. När jag var barn höll vi på med plastband, man gjorde nyckelringar, virkade korgar och klädde gamla burkar. Undrar om man kan köpa sådana längre. Men det är ju ungefär så du gör med plastpåsarna.

  SvaraRadera