onsdag 2 februari 2011

Jag känner mig helt obildbar

Lånade den underbara boken Vikingamönster i stickat av Elsebeth Lavold på biblioteket härom dagen. Bläddrade i den och bestämde mig för att sticka en provlapp med ett av mönstren. Eftersom jag aldrig stickat efter ett sånt diagram tidigare.Öh... nu har jag inte kommit speciellt långt på provlappen ännu, kanske 12-13 varv, men det ser helt fel ut. Och jag förstår inte vad jag gör för fel heller. Jag läser diagrammet från höger till vänster på de räta varven och från vänster till höger på de aviga varven. Och om jag fattat det rätt så ska man tänka omvänt på det aviga varvet... att symbolen för en rät maska ska stickas avig..? Men problemet är att jag aldrig stickat flätor förut. Ska de också tänkas omvänt på nåt sätt på de aviga varven? HJÄLP! Jag fattar verkligen ingenting. Snyft.

4 kommentarer:

 1. Oj oj du ger dig då på svåra saker direkt ;-)

  SvaraRadera
 2. Har boken. Vilket mönster är det du provat sticka? Om jag får veta vilken sida kan jag kanske hjälpa dig.

  SvaraRadera
 3. Maivor: tack, det är jättesnällt, men jag fick kläm på det till slut. Fast just nu blir det inget vikingaprojekt med stickningen. Har så många andra projekt på gång :)

  SvaraRadera
 4. Har stickat en mössa ur den boken för rätt länge sedan. Kanske måste ta fram boken och bläddra nåt varv till och se om man får nån inspiration...
  /Ann-Britt

  SvaraRadera