lördag 19 februari 2011

Halvfärdigt

Jag har lyckats sticka färdigt den ena vanten, men inte hunnit lägga upp för vante nummer två ännu. Den känns OK, men till nästa par vantar jag stickar åt mig själv ska jag försöka lägga på minnet att inte göra tummen riktigt lika bred.


Samtidigt stickar jag vidare på de svarta sockorna i Novitas 7-bröder garn. Men det går lite trögt just nu tycker jag. Det är mycket annat som upptar min tid... barnen, städningen... ja... Det vanliga. Men jag försöker sticka några varv då och då i alla fall. De behöver inte vara färdiga förrän nästa helg, så det är ingen brådska. Observera att jag inte brukar ha dem på foten under tiden jag stickar ;)Annars håller jag på att läsa Svärdet och spiran av Ken Follett just nu. Den är så BRA! Jag såg miniserien på TV för ett tag sedan och tyckte väldigt mycket om den och fick lust att läsa boken också. Boken är bättre, mycket mycket bättre. Den är faktiskt hemskt svår att lägga bort, jag vill läsa bara lite till, bara lite lite fast jag borde släcka lampan... bara ett par sidor till. Och plötsligt är klockan mitt i natten. Igen. Jag är dock glad att jag såg TV-serien först, för om jag läst boken först hade jag nog inte alls gillat TV-serien. Den verkar vara väldigt fritt ombearbetad. Faktum är att jag irriterar mig ganska mycket på att de ändrat handlingen så mycket. Boken är ju så himla bra att det verkar onödigt att ändra så mycket. Suck... Om du både läst boken och sett TV-serien förstår du vad jag menar. Om du inte läst boken - gör det!

6 kommentarer:

 1. Tyvärr är det nog så att boken är bättre än filmen. Så tycker jag det är med både Sagan om ringen-triologin och Millenium-triologin.
  Fin vante med fina färger.

  SvaraRadera
 2. Gillar verkligen vanten, härliga färger och färgbyten :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken läcker vante - inspirererar väl verkligen till att göra en till, men då uppstår ju frågan, ska du göra tummen på vante nr 2 samma bredd eller i den bredd du EGENTLIGEN skulle velat haft den, med följd att de blir olika (men åtminstone ena vanten med bättre passform)
  Ja , alla dessa viktiga frågor här i livet...

  SvaraRadera
 4. Carina: jag gör en som passar i storlek till den första. men nästa par jag stickar kommer att få lite smalare tumme. :)

  SvaraRadera