tisdag 5 juni 2012

Ska vi börja om?

Ja nu var det förstås över ett år sedan jag bloggade senast. Men kanske finns det någon kvar där ute bland er som fortfarande kan tänkas vara intresserade av mitt hantverk?

Just nu sitter jag mest vid symaskinen. Den nya fina, fantastiska, underbara och helt... gudomliga skapelsen Singer Quantum Stylist 9960. Den anlände hem till mig med pompa och ståt för bara någon vecka sedan efter att min gamla trotjänare (en Hugin från sent 70-tal) valt att helt lämna in. Först kunde jag inte tänka mig att köpa en så dyr ny symaskin, men blev övertalad av maken att "inte köpa nåt billigt skit som ändå bara går sönder". Hmm tja, den var inte billig i alla fall. Och den har som tur är inte gått sönder heller ännu. Men jag är ju förstås tveksam till om den kommer att hålla lika länge som Hugin gjorde.


Hittills har jag sytt en solhatt och två klänningar till yngsta dottern och en onepiece till en av barnens dockor. Som i en dröm bara syr den och syr och syr. Och jag byter pressarfötter och spolar upp undertråd och bara ler. Bara det att slippa stanna varannan minut och sprätta bort trassel liksom... eller att slippa slita sitt hår för att maskinen tuggat i sig halva det ömtåliga tyget så att det som återstår liknar svinto...


Här är en klänning jag sydde av två gamla vuxen-pikétröjor. Applikationen kommer från en tröja någon av tjejerna hade som bebis. Jag bara älskade den där fågeln och har haft den sparad bland sygrejerna i flera år. Nu plötsligt kände jag att den skulle passa perfekt. Älskar den fortfarande. Och dottern älskar nya klänningen. "Mamma, den här klänningen, den ska jag ha på mig HEEEELA sommaren!" sade hon.Jag råkade lova ett av barnen förra veckan att sy en onepiece till en av dockorna också. Imorse hade hon tröttnat på att vänta, så det var bara att sätta igång att konstruera mönster, klippa och sy. Resultatet blev helt OK, men till nästa gång vet jag att det är vääääldigt pilligt att sy i ärmar i dockkläder... När blir nästa gång då? Aldrig? Vet inte så noga, men det kom genast en förfrågan om en till onepiece. "Och nästa gång måste den ha lite mer häng i grenen." OK...Tyget till onepiecen är ett par av barnens trasiga tights och dragkedjan kommer från en kjol jag slaktat.

Vi får väl se om jag lyckas hålla mig till de goda föresatserna nu och uppdatera  bloggen lite oftare än en gång om året. På återseende då, kanske.

7 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka till bloggvärlden!

  SvaraRadera
 2. Oj, var det ett år sedan? Ny symaskin är en dröm. För att sy ska ju vara kul, inte bara krångel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ett helt år! Tiden rusar fram. Nya symaskinen är min bästa vän just nu :)

   Radera
 3. Tack för att du berättade om din förlust. Det är alltid lite lättare att veta att man inte är ensam!
  Du är ju inte heller så gammal, också för ung för att förlora sin mamma. Kram!

  SvaraRadera