tisdag 12 juni 2012

Prickiga byxor och skolinfo

Imorse kom det ett mail som fick håret att resa sig på mina armar. I negativ bemärkelse. Rektorn på barnens skola har plötsligt bestämt att alla laptops som eleverna använder (gäller årskurs 4-9) ska samlas in och förvaras på skolan hela sommaren. Och de ska lämnas på skolan redan i övermorgon. Fasa! Hur tror NI att barnen som haft sina datorer i två år nu (även på loven) reagerar när de plötsligt måste lämna dem ifrån sig? Just det... I ren desperation satte jag mig vid symaskinen och sydde ett par byxor. Och nu känns det bättre. (För MIG. Inte för äldsta dottern som måste lämna sin älskade dator ifrån sig.)
Byxorna är sydda i ett roligt prickigt tyg jag fyndat på Tradera. Det är stretchigt på ena ledden, fast inte sådär jättemycket. Färgåtergivningen är nog inte hundra på bilderna heller- bakgrunden är brun medan prickarna är gula och lila, och muddarna lila. Muddarna är förresten bortsprättade från ett par tights som gått hädan.
Mönstret kommer från tidningen Sömnad och Handarbete nummer 10, 1984. Egentligen var mönstret tänkt till byxor utan mudd, men eftersom jag råkade ha muddar som passade till tyget blev det så. De blev aningens långa mellan midja och gren, men då har hon lite att växa i, så det gör inte så mycket. De kanske räcker hela hösten sedan?

2 kommentarer:

  1. Sömnad och handarbete hade(har de kvar någonstans) jag och inte har jag sytt kläder eller något sånt ur dem, men broderat lite av deras mönster. Men de var jätteroliga att titta i tyckte jag.

    SvaraRadera
  2. Min mamma brukade också brodera deras mönster. Och sticka och virka deras mönster minns jag också att hon gjorde. De är en underbar källa till inspiration!

    SvaraRadera