onsdag 6 juni 2012

Candlepower socks och lite till

För ganska länge sedan började jag sticka mig ett par Candlepower socks. Jätteroliga att sticka, men just nu känns det som att stickningen alltid är den som kommer i sista hand. Ska det gå i den här takten är de väl  färdiga till jul kanske. Men stickning är som allt annat hantverk, det roar mig i perioder - och just nu är jag verkligen inne i en sy-period. Min Candlepower-stickning ligger på ett bord och gråter.


Jag tycker att garnet gör sig väldigt bra tillsammans med mönstret. Ett riktigt bli-glad-av-garn. Det är nästan så att det börjar klia lite i stickningsnerven nu... Kaffe, kaka och lite candlepower ikväll? Jo, så blir det nog.

Idag visar termometern på 16 grader utomhus. Vart tog sommaren vägen? Härom veckan när jag satte mig för att sy en solhatt till yngsta dottern visade termometern på nästan 30 grader.Hatten är sydd av lite tygrester från ett världskarte-tyg jag köpte på Åhléns för snart fem år sedan och gjorde tavlor till barnen av. Rosen är sydd av ett rutigt tyg jag hittade i tygskåpet. Hela solhatten är även fodrad på insidan med detta rutiga tyg.

En sak jag återupptäckt på sista tiden är hur roligt det är att knyta vänskapsarmband. Jag gjorde det en del i gymnasiet för hundra år sedan, men sedan glömde jag bort det. Av en händelse råkade jag surfa in på Friendship bracelets och det utlöste en vild jakt i lådor och skåp här hemma efter en påse moulinégarn jag var säker på skulle finnas någonstans. Och det gjorde det också! Det har resulterat i att jag prackat på min familj en hel drös armband på sista tiden. Vänskapsarmband är perfekt att ha med sig i byxfickan så att man har nåt att sysselsätta sig med i väntrum, på bussar osv.


Kors i taket, nu har jag bloggat två dagar i rad.

6 kommentarer:

 1. Den vimsiga mamman skriver en kommentar till den vresiga mamman, lite komiskt! Himla fint garn du hade till sockarna. Själv tycker jag det är en aningens tunt... Just nu är jag inne på att sticka väskor, får se hur länge det sitter i...

  SvaraRadera
 2. Ja det är hemskt tunt... känns som att sticka med tandpetare ibland :)

  SvaraRadera
 3. Sockor... de ser väldans fina ut och håller med om att garnet passar perfekt. Sen är det det där med tunna stickor, det tar ju en evighet. Vi hoppas på att sommaren inte blir för kall och att sockorna blir klara lagom till det är sockväder.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle också vilja göra vänskapsband, men jag ska BARA hitta min bok där det finns massor av band att välja på ;-)

  SvaraRadera
 5. Välkommen tillbaka. ibland tappar man lusten att skriva eller som jag måste alltid använda mina barns datorer för det går inte på min bärbara att blogga med bilderna.
  Söt klänning du har gjort. Kram Hoffmansdesign

  SvaraRadera
 6. Tack för alla kommentarer hörrni! :) Det känns roligt att blogga igen - hoppas att det håller i sig.

  SvaraRadera