lördag 2 april 2011

Vansinnigt vresig

ÅH vad jag är arg! De senaste dagarna har allt allt allt gått fel med min stickning. Jag började på ett par sockar. Efter två varv märkte jag att jag vridit skiten och fick repa upp. Vid andra försöket kom jag förbi picotkanten och sedan tappade jag flera maskor mitt i mönstret. Riva upp. På tredje försöket satte jag en livlina efter picotkanten för säkerhets skull. Och äntligen, strumpstickningen är igång utan fler missöden...


Sedan kände jag mig lite inspirerad, och tänkte börja på en vuxenvariant av sommartoppen till mig. Tjosan. Mariposa-garnet ger mig migrän. Först lade jag upp 120 maskor. Det gick bra. Sedan skulle jag sätta ihop maskorna till en ring. Och då gled en massa maskor plötsligt av stickan och jag blev arg och kastade stickningen i väggen. :)

Andra försöket: jag lade upp 120 maskor och lyckades sätta ihop dem till en ring. Med möda, garnet är halt som såpa. Men sedan lyckade jag på något sätt ändå klanta till det, för på varv två var stickningen i alla fall vriden. Suck.

Tredje försöket : en annan uppläggningsteknik + att jag stickade ett varv INNAN jag satte ihop det till en rundstickning. Och jo, det funkade. Men kanten blir jätteful. Så nu river jag upp det IGEN.
Jag misstänker att det kanske är bäst att jag inte stickar rundstickning med detta garn. Det får nog bli en kofta istället. Kanske en sån här "Sitcom chic"?

Hå hå jaja, just nu gör jag verkligen skäl för mitt bloggnamn i alla fall...

Och till sist, en livebild på yngsta dottern i sin nya tröja. Hon gillar den!


8 kommentarer:

 1. Ja ibland blir det lite kaos i stickeriet... men hur som helst..dina sockor blir jättefina, själv har jag inte vågat mej på spetsstickade sockor, det blir vanliga av bara farten.... kanske ska prova nångång....Lycka till med din kofta den blir nog jättesnygg den oxå. Kram sytanten

  SvaraRadera
 2. Känner igen mig så väl! Det har gått "troll" i mina Anundsjövantar. Men peppar, peppar...nu är jag på tummen...
  Ta det bara lugnt och andas genom näsan så ska du se att det blir bra...stickning ska ju vara så rogivande!
  /Ann-Britt

  SvaraRadera
 3. Tycker tröjan blev riktigt söt, klart din dotter gillar den!

  SvaraRadera
 4. Ja du... ibland vill det sig inte alls. Själv har jag ägnat totalt ca två timmar igår och idag åt att reda ut garntrassel som uppstod när jag skulle göra ett nystan av en härva. Roligare kan man ha :-)

  SvaraRadera
 5. Förstår verkligen att du fick lite bryt på stickningen! Vilket tålamod att ge sig på det SÅ många gånger. Fantastiskt må jag då säga, respect sister! Så fin tunikan blev - förstår att du vill göra en vuxenvariant på den. Kan du inte be nån tålmodig person göra de första två varven???

  SvaraRadera
 6. Gullig tjej i fin tröja! Det andra får du lägga åt sidan så länge, det lossnar säkert sen. Lycka till!!

  SvaraRadera
 7. Känner igen mig. Ibland är det som om man vill ge upp alltihopa. Men det är nog envisheten som vinner! och att man längtar till resultatet.Kul att du gillade mitt linne./Annika

  SvaraRadera
 8. Jag kommenterade tröjan på Facebook.s stickcafé sist, den är jättefin - är sugen på att sticka en till mitt barnbarn.

  SvaraRadera