tisdag 5 april 2011

Strumpstickor = livräddare

Efter ungefär femhundra försök, lika många tårar och ett oändligt antal hjärnblödningar lyckades jag ÄNTLIGEN överlista det förb****** garnet. Ha! Lösningen var att helt byta anfallsstrategi och ta fram det tunga artilleriet; strumpstickorna. Med hjälp av mina underbara strumpstickor lyckades jag sticka två varv utan att vrida stickningen med det otroligt halkiga garnet. Och nu fortsätter jag med rundsticka. Hahaha. Fortsättning följer.



Idag orkade jag dock inte befatta mig med halk-garnet, utan virkade ett påskfat / en påskkorg istället. Jag har en hel påse med tunna sidenband i alla möjliga färger, och det funkar jättebra att virka med dem.



lördag 2 april 2011

Vansinnigt vresig

ÅH vad jag är arg! De senaste dagarna har allt allt allt gått fel med min stickning. Jag började på ett par sockar. Efter två varv märkte jag att jag vridit skiten och fick repa upp. Vid andra försöket kom jag förbi picotkanten och sedan tappade jag flera maskor mitt i mönstret. Riva upp. På tredje försöket satte jag en livlina efter picotkanten för säkerhets skull. Och äntligen, strumpstickningen är igång utan fler missöden...


Sedan kände jag mig lite inspirerad, och tänkte börja på en vuxenvariant av sommartoppen till mig. Tjosan. Mariposa-garnet ger mig migrän. Först lade jag upp 120 maskor. Det gick bra. Sedan skulle jag sätta ihop maskorna till en ring. Och då gled en massa maskor plötsligt av stickan och jag blev arg och kastade stickningen i väggen. :)

Andra försöket: jag lade upp 120 maskor och lyckades sätta ihop dem till en ring. Med möda, garnet är halt som såpa. Men sedan lyckade jag på något sätt ändå klanta till det, för på varv två var stickningen i alla fall vriden. Suck.

Tredje försöket : en annan uppläggningsteknik + att jag stickade ett varv INNAN jag satte ihop det till en rundstickning. Och jo, det funkade. Men kanten blir jätteful. Så nu river jag upp det IGEN.




Jag misstänker att det kanske är bäst att jag inte stickar rundstickning med detta garn. Det får nog bli en kofta istället. Kanske en sån här "Sitcom chic"?

Hå hå jaja, just nu gör jag verkligen skäl för mitt bloggnamn i alla fall...

Och till sist, en livebild på yngsta dottern i sin nya tröja. Hon gillar den!