söndag 30 januari 2011

Garnet tinat och sorterat

Äntligen har jag vågat ta ut garnet ur frysen och sortera det! Jag har ingen massiv garnsamling ännu, men det kommer nog så småningom. Tur i oturen att jag fick ohyra på garnet nu medan jag har en hanterbar mängd garn kanske. Så här blev det:


Hoppas rödcederträt jag beställde kommer i början på veckan så att jag kan känna mig någorlunda säker på att garnerna är OK sedan.

Makens socka nummer två är på god väg nu, har stickat klart ungefär halva. Men jag kunde inte hålla fingrarna borta från sock-UFO:t jag pratade om härom dagen... Var tvungen att sticka lite på den också :)

lördag 29 januari 2011

Jag är en klantskalle

Suck... när jag kommit en bit på mudden på makens socka nummer två insåg jag att det var någonting som inte stod riktigt rätt till. Mudden blev liksom... mindre och glansigare än på socka nummer ett. Ah! Just det. Jag hade såklart lagt upp med fel garn. Smart.


Längst till vänster på bilden ser man socka nummer ett. Uppe till höger början på mudd stickad med fel garn. Och på stickorna till höger en ny mudd i rätt garn :)

Imorgon ska jag tina upp mitt garnförråd, hurra!

fredag 28 januari 2011

Stickkurs?

Jag har suttit och dräglat över olika stickkurser hela förmiddagen. Helst skulle jag vilja åka till Sätergläntan och gå någon kortkurs, men det är så dyrt. Kanske någon gång i framtiden? Jag skulle kunna tänka mig att gå vilken som helst av deras stickkurser!



Sedan upptäckte jag att en folkhögskola i närheten av mig också anordnar en sommarkurs i stickning. Det skulle inte bli långt att åka, och inte lika dyrt. Men inte heller lika många dagar som hos Sätergläntan.

Någon som gått en sån här stickningskurs? Kan ni rekommendera det? Är det värt pengarna?

torsdag 27 januari 2011

Ryggont och stickcafé

Hu, idag har jag ont i ryggen. Måste ha sovit i någon konstig ställning - och det är ju lätt hänt när man ska dela sängen med både make och barn. Ibland kommer ett av barnen tassande på natten, och ibland två. Just nu känner min rygg att den skulle velat ha sängen för sig själv. Kanske nån annan gång...

Tänkte försöka vara med lite grand i alla fall på Online Stickcafé på Facebook idag. Får se hur det går med ryggen. Men en extra kudde bakom ryggen i soffan kanske gör susen. Hmm... eller det kanske faktiskt är skönare att sitta kvar på köksstolen?



Stickningen är med mitt enda icke-frysta garn. Det blir ett par enkla svarta sockor till maken. Har faktiskt inte lust alls att sticka på just dem, men har tyvärr ingen annan stickning förrän på söndag. Eller måndag, kanske. Garnet måste ju tina efter att jag tagit ut det ur frysen också ;)  Då ska jag fortsätta på ett gammalt UFO - ett par hålmönstrade strumpor med Garnstudios mönster blir det. Förhoppningsvis. Fast mina kommer att vara lite mer färgglada.


 Nu blir det kaffe, magnecyl mot ryggont och några varv på makens sockar. Vi ses kanske på stickcaféet i eftermiddag?

onsdag 26 januari 2011

Ett ensamt nystan...


Hittade ett ensamt litet restnystan i mina gömmor. Det stoppade jag in som det var rakt in i frysen. För säkerhets skull. Och nu när jag tittar på bilden så inser jag att frysen skulle bli glad av en avfrostning... Men det får vänta till nästa vecka.

Jag har funderat lite på hur jag ska förvara mitt garn i framtiden för att inte få äckliga små djur i det. Hur gör alla andra? Mitt garnförråd är inte sådär jättestort ännu, så jag tror att det funkar att lägga garnet i plastbackar med lock och putta ner lite rödcederkulor/ringar i backarna.



Rödceder fyndade jag på Ebay igår. Både kulor och ringar. Och en spray man ska ha till att förnya rödcederdoften varje år eller så. Hoppas att de kommer i början på nästa vecka.


Frysen full med garn och ny blogg

Jaha. Jag har frysen full med garn. Allt mitt garn. Hafsigt inslängt i ICA-kassar och inklämt i frysen. Den stackars maten fick byta hyllor och klämma ihop sig ordentligt för att göra plats för garninkräktarna.



Inkräktare ja. Jag höll på att sticka en tumkil på mina allra första tumvantar igår när garnet plötsligt var av. Lite irriterad blev jag förstås. Tills jag upptäckte att det var ett äckligt KRYP som ätit av garnet. Örk! Irritationen försvann och det stora äcklet infann sig. Krypet var i och för sig dött när jag hittade det, men jag vill inte riskera att det finns fler garnätare i mina nystan, så alltihop åkte in i frysen. Även vantstickningen med stickor och allt. Hoppas att mina bambustickor överlever fem dagar i frysen. Krypen lär ju dö i alla fall, och det får vara värt en uppsättning strumpstickor i värsta fall.

Men jag har faktiskt en stickning framför mig - det ska bli ett par strumpor i svart. Strumpstickningen har jag haft på ett helt annat ställe än garnnystanet med krypet, så jag chansade på att den var kryp-fri. Men för säkerhets skull nystade jag om nystanen och detaljstuderade dem. Inga kryp, hurra! Så nu har jag i alla fall EN stickning att pyssla med fram tills på söndag.

Ett rysligt sätt att starta en ny blogg på. Things can only get better.